Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Romanie Romanya Bükres Bucharest
Archives
23 novembre 2009

Romanya vizesi hakkinda

Bildiginiz gibi Romanya vizesi almak geçtigimiz yillara kiyasla daha zor. Nedenini anlayamadigim zorlu bir prosedür izliyoruz. Ilk önce bir kaç ayrintinin altini çizecegim, çünkü bir çok tanidigim ayni yanlisa düstü. Romanya' ya gelmek için ilk önce turist vizesi alan ve hemen ardindan is için uzun süreli vize basvurusunda bulunan arkadaslar 6 ay beklemek zorundalar. Prosedür böyle.... Lakin ilk Once esleri için turist vizesi alan bir çok tanidigimiz türk arkadas, ikinci girisimlerinde vize alamayinca eslerini Türkiye'de birakmak zorunda kaldi. Burada size iki yöntem önerebilirim; turist vizesi ile giris yapan fakat daha uzun kalacaklar Piata Romana'da bulunan göçmenlik bürosuna basvurabilirler. Isyerinize ait Romanya'da çalistiginiza ve çalisacaginizi gösteren kontrat, eger esiniz de sizinle birlikte kalacaksa evlilik cüzdani, Romanya'da ikamet ettiginiz adres, araba ruhsati (genelde sirketler araba verir) ve Nüfus cüzdani fotokopileri ile göçmenlik bürosuna basvuruyorsunuz. Tahmini 1 ay içerisinde size oturum karti hazirliyorlar.

Ikinci yöntem ise çok fazla konusulmayan bir hadise; eger herhangi bir Shengen ülkesine ait geçerli bir vizeniz varsa (süresi dolmamis) Romanya'ya vizesiz transit giris nedeni ile girme hakkiniz bulunuyor. Lakin 5 gün süre ile... Ben bu yolu deneyip, Romanya'ya geldim ve yaklasik 2 ay kaldim. Fakat çikis yaparken sorun yarattilar 5 günden fazla kaldigim için. 30 dakika kadar beklettiler, ceza ödetmek istediler fakat elimde göçmenlik bürosuna basvurdugum belgeler bulundugu için ve uçagim kalkacagi için birakmak zorunda kaldilar. Tekrar Romanya'ya vizesiz geldim, yine beni almak zorundaydilar. Ama bu sefer  5 gün diye bir damga vurdular, bu yüzden oturum kartim gelmeden seyahat etmemeye karar verdim.

Vize almaya çalisan herkese allah sabir versin...

Publicité
Commentaires
Romanie Romanya Bükres Bucharest
  • Romanya'da Ne yapilir? Où peut-on aller en Roumanie ? What can we do in Romania ? Bukres'te nerelere gidilir? Comment peut-on louer un appartement? How we can rent a flat?Kiralik ev, sosyal hayat. La vie sociale en Roumanie.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Publicité
Romanie Romanya Bükres Bucharest
Derniers commentaires
Publicité