Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Romanie Romanya Bükres Bucharest
Archives
4 mars 2010

Romanya-Bulgaristan

Uzun süredir yazmayisimin nedenlerinden biri Romanya'dan Bulgaristan'a tatile gitmemizdi. Romanya'daki kayak merkezlerinde fazla kar olmadigini duyunca, solugu 2600metre olan Bansko'da aldik.  Bansko Sofya'ya yaklasik 150 km uzakliginda olup, insanlari, ekipman açisindan olanaklari, ve özellikle tipik restoranlari harika olan bir kasaba. Belki de ilçe... :)

Biz 4 yildizli bir otelde kaldik ama ben en fazla 3 veririm. Otelin fiyati çok uygundu o yüzden havlulari sIk degistirmemelerine bir sey demeyecegim. Gitmek isteyen varsa adini da vereyim Vihren Palace Hotel. Temiz hos bir aile oteli diyebiliriz. Gondolalara da yakin; arti kayak merkezine kadar  ücretsiz servisi de mevcut. Süper. Bansko'nun tek dezavantaji Gondola kuyrugunda en az 1 saat beklemek....  Manzara Pistlerin güzelligi ve özel ders fiyatlarinin ucuzlugu, çocuklu aileler için avantajli olacagini düsünüyorum.

DSC05789Bulgaristan'da GPS olmadan seyahat etmek çok zor. Alfabe bizim alistigimiz gibi degil maalesef. Gideceklere mutlaka bir GPS almalarini öneririm...

Romanya Bulgaristan arasi araba ile seyahat edenler için Pul yapistiriliyor. 5 eur. bir de köprüden geçiliyor. 6 eur. Bulgaristan'dan geçerseniz 6 eur, Romanya'dan geçerseniz 5 eur. Ama mümkunse yaninizda küçük eur bulundurun. Bize para üstü vermek istemediler. Son bir ayrinti daha Bulgaristan'da farlari açik tutmak zorunlu. Polis bizi durdurdu bunun için ama ceza vermedi.

 

 

DSC05813Bulgaristan mutfagi Türk mutfagina yakin ve enfes.... Yanda gördügunuz kuzu bacagi. Tipik restoranlarini siddetle tavsiye ediyorum.

DSC05868 

Publicité
Commentaires
Romanie Romanya Bükres Bucharest
  • Romanya'da Ne yapilir? Où peut-on aller en Roumanie ? What can we do in Romania ? Bukres'te nerelere gidilir? Comment peut-on louer un appartement? How we can rent a flat?Kiralik ev, sosyal hayat. La vie sociale en Roumanie.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Publicité
Romanie Romanya Bükres Bucharest
Derniers commentaires
Publicité